Tok montaže montažne kuće

Na ovoj strani možete videti tok montaže montažne kuće ključ u ruke od temelja, konstrukcije zidova zatim krovne konstrukcije, postavljanje crepova i oluka kao i ostale radove

Mikser za beton

IZRADA TEMELJA I PLOČE

Obeležavanje objekta, čišćenje terena i kopanje trakastih temelja.Nalivanje armiranog temelja na predhodno postavljeni tambon nabijenog šljunka. Sokleni zidovi od betonskih blokova ili od betona sa obaveznim armirano betonskim serklažom. Između soklenih zidova vrši se nasipanje i nabijanje tampona. Armirana betonska ploča se radi od nabijenog betona MB 20 u debljini od 10 cm

MONTAŽA ZIDNIH ELEMENATA

Postavka hidroizolacije samo ispod zidnih elemenata (temeljne grede) u vidu traka širine 25-30 cm. Postavka temeljnih greda koje su hidro zaštičene bitulitom.Montiranje zidnih elemenata na temeljne grede koji se međusobno povezuju spojnicama i venčanicama. Zidni elementi za betonsku ploču se vezuju metalnim L profilima i čeličnim tiplovima.

MONTAŽA KROVNIH ELEMENATA

Krovna konstrukcija se radi od rešetkastih krovnih nosača. Obloga krovnih ravni se vrši OSB pločama ili daskom d=24 mm, preko koje se postavlja paropropusna folija, vertikalma i horizontalna letva za postavku crepa.

POSTAVKA CREPA, OLUKA, IZOLACIJE

Postavka falcovanog crepa, ugradnja oluka sa pratećim elementima i opšivanje streha. Obloga spoljnih zidova stiroporom, koji se pričvršćuje poliuretanskim lepkovima , kapicama i holšafima za osb ploče. Preko stiropora se nanosi lepak, mrežica i fasade u izabranoj boji.

POSTAVKA GIPS KARTONSKIH PLOČA

Postavka gips kartonskih ploča na plafon preko parne brane pomoću pocinkovanih profila koji se vezuju za donje delove krovnih nosača i sa mineralnom vunom čine konstrukciju plafona. Unutrašnji zidovi se obalažu gips kartonskim pločama d=9.5 mm ili 12.5 mm, a sanitarni elementi vodootpornim gips kartonskim pločama d=12,5 mm.

ELEKTRO INSTALACIJE , IZOLACIJA PLAFONA I RAZVOD VODE

Elektro instalacije se postavljaju kroz rebrasta creva koja su već postavljena u zidovima i glavni razvod se vrši u tavanskom prostoru. Posle elektro instalacija postavlja se mineralna vuna između i unutar krovnih nosača, a sve do spoljne ivice stiropora koji je obloga zidova. Vodovodne instalacije se mogu raditi unutar zidova ili kao spoljni razvod na pločicu.

IZOLACIJA PODA I PODNO GREJANJE

Prva i bitna stavka je hidro izolacija celokupog poda, odnosno premaz betonske ploče bitulitom i zavarivanje kondora za vec postavljene trake ispod zidova. Postavka termoizolacije poda, tvrdopresujući stiropor ili stirodur i košujica ( izravnjvajući sloj). Sistemi grejanje u podu mogu biti različiti , podni razvod ili podno grejanje.

UNUTRAŠNJI RADOVI I ENTERIJER

Obrada spojeva gips kartonskih ploča, bandaž trakama i ispunjačem, gletovanje celih površina i premazi poludisperzijom. Kačenje kuhinjskih elemenata i bojlera na ojačanja koja su postavljena u zidovima .

ZAVRŠNI RADOVI

Završni radovi